اعضای مصنوعی

اندام‌های مصنوعی برای بدن انسان

این روزها استفاده از اعضای مصنوعی برای افرادی که عضوی از بدن خود را از دست داده‌اند بیشتر و بیشتر می‌شود. از جملۀ این اعضا می‌توان از پای مصنوعی، دندان مصنوعی، باطری قلب و مفصل‌های فلزی نام برد. بعضی از دانشمندان سعی می‌کنند روبات‌هایی بسازند که بتوانند دقیقاً مانند انسان‌ها رفتار کنند.


👇 این دختر هیچ عضو مصنوعی ندارد امّا چنان‌چه به اعضای مصنوعی‌ای که در تصویر نشان داده شده نیاز داشته باشد امروزه همگی قابل دستیابی است. تا زمانی که او بزرگ شود اعضای مصنوعی دیگری نیز ساخته خواهد شد تا جایگزین اعضای از دست رفته یا آسیب دیدۀ بدن شود.

👇 این پسر افغانی پای چپ خود را در میدان مین از دست داده است و از پای مصنوعی استفاده می‌کند. او حالا در یک مرکز توان‌بخشی تمرین می‌کند تا به زندگی عادی خود باز گردد.

👇 این روبات شبیه انسان است امّا نمی‌تواند تمام کارهایی را که انسان می‌کند انجام دهد زیرا هوش انسان را ندارد.

👇 رایانه‌ها هر روز پیچیده‌تر می‌شوند امّا هیچ رایانه‌ای به اندازۀ انسان باهوش نیست.

👇 یک صفحۀ فلزی روی شکستگی جمجمه پیچ می‌شود و تا زمان التیام جمجمه از آن محافظت می‌کند.

👇 دندان‌های مصنوعی برای افرادی که دندان های خود را کشیده‌اند به کار می‌رود.

👇 این تصویر که با اشعّۀ ایکس گرفته شده است یک مفصل فلزی را نشان می‌دهد. مفصل فلزی جایگزین مفصل خراب می‌شود تا بیمار بتواند درست راه برود.

👇 از پای مصنوعی برای افرادی که پایشان قطع شده است استفاده می‌شود. پای مصنوعی دارای قسمتی به شکل فنجان است که قسمت باقی‌ماندۀ پا در آن قرار می‌گیرد. هم‌چنین دارای مفصل‌هایی به شکل زانو یا مچ پا می‌باشد که آن را انعطاف‌پذیر می‌کند.

👇 بعضی وقت‌ها چشم مصنوعی جایگزین چشم معیوب یا آسیب دیده می‌شود.

👇 یک دستگاه تنظیم ضربان قلب علائمی به قلب می‌فرستد تا سرعت تپش‌های آن را تنظیم کند.

👇 این مرد دارای دست مصنوعی است. علائمی که از ماهیچه‌های قسمت بالای بازوی او فرستاده می‌شود به دست امکان می‌دهد تا حرکت کند و اجسام را بگیرد.


بخشی از کتاب دانشنامۀ کوچک بدن انسان از انتشارات پیام بهاران

صفحات ۹۶ و ۹۷

سبد خرید